Bábovka s konopným proteinem



 

Bílkoviny jsou základ, bez kterého tvé tělo nemůže fungovat. Máš často hlad a především chuť na sladké? Doplňuj je proto pravidelně a v dostatečném množství. Nemusí to ale nutně znamenat steak k snídani, obědu i večeři. Velkým pomocníkem v nesnázích a chuti na sladké mohou být proteinové nápoje, jeden z nich kakaový konopný protein JJ68 BE WELL ti dnes představíme podrobněji včetně receptu, který rozhodně stojí za zkoušku. 

Proč konopný protein?

Konopné proteiny značky JJ68 šetrně vyrábíme z konopných semínek, které mnoho odborníků řadí mezi superpotraviny. V proteinových nápojích najdeš velké množství benefitů, jako je vyvážený poměr esenciálních omega-3 a omega-6 mastných kyselin, komplex vitamínů skupiny B, hořčík, železo a další minerály.

Zato se v nich ale nesetkáš s žádnými psychoaktivními látkami, alergeny, barvivy ani konzervanty. S tím nejlepším svědomím je tak můžeš zahrnout do jídelníčku celé rodiny – od babičky po vnoučata.

Kakaový konopný protein

Kombinace kakaa a konopného proteinu má řadu výhod. Kromě skvělé chuti, které se nebudeš chtít vzdát, je to nepřekonatelný přínos pro tvé zdraví:

  • Jak kakao, tak konopná semínka pomáhají bojovat s vysokým tlakem a posilují kardiovaskulární systém.
  • Kakao ti pomůže zlepšit náladu a udržet psychiku v dobré kondici. Navíc pozitivně působí na spalování cukrů.
  • Konopné semínko přispívá ke kvalitnímu trávení a zdraví střev.

 Jak zařadit konopný protein do jídelníčku?

Dobrá zpráva je, že konopný protein si můžeš dopřát každý den – a pokaždé jinak.  Jednou ho rozmícháš s mlékem nebo vodou. Příště ho přidáš do jogurtu, případně tvarohu. A jindy si z něj připravíš boží bábovku, po které se zaručeně jen zapráší.


JJ68 proteinová bábovka bez lepku

Suroviny

  • 250g mandlové mouky
  • 50g kakaového proteinu JJ68
  • 300 ml mandlového mléka bez přidaného cukru
  • 4 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 1 balení prášku do pečiva (bez lepku)
  • vanilkového aroma
  • kokosový olej
  • sůl

 

Postup přípravy

Troubu dáme předehřát na 170 stupňů a formu na bábovku vymažeme dle libosti (máslem, kokosovým olejem, avokádovým olejem atp.), vysypeme trochou mandlové mouky.

V jedné míse nachystáme 150g mandlové mouky, smícháme s půlkou balení prášku do pečiva a přidáme špetku soli. Poté si v menší misce připravíme 2 žloutky, 150 ml mandlového mléka, 2 lžíce medu, 1-2 lžičky vanilkového aroma a lžičku tekutého kokosového oleje. Bílky si ponecháme stranou, budeme je potřebovat později. Vše důkladně promícháme a postupně vmícháme do suchých surovin.

V další míse připravíme 100g mandlové mouky, přidáme 50g kakaového proteinu JJ68, půlku prášku do pečiva a špetku soli. Následně v další (menší) misce připravíme 2 žloutky, 150 ml mandlového mléka, 2 lžíce medu a lžičku tekutého kokosového oleje. Bílky ponecháme stranou, budeme je potřebovat později. Vše důkladně promícháme a postupně vmícháme do suchých surovin.

Ze čtyř bílků, které jsme odložili, vyšleháme hustý sníh. Do obou připravených těst vpracujeme polovinu bílkového sněhu. Do formy nalejeme světlou část a poté přidáme kakaovou. Pečeme pod dobu 45-60 minut ( dle výkonu trouby ) ideálně na horní a spodní ohřev. Stav pravidelně kontrolujeme zapíchnutím špejle. Bábovka je hotová, pokud nám těsto nezůstává na špejli.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz