Konopná semínka jako moderní superpotravina

konopné_semínko

Do jogurtu, na chleba s avokádem i do smoothie. Konopná semínka patří do moderního zdravého jídelníčku a rozhodně bychom se jich neměli bát. Naopak. Obsahují spoustu vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek, které jen tak v něčem pohromadě nejsou. I proto je řada odborníků označuje jako superpotravinu.

 

Konopná semínka – spousta živin, žádné THC

Konopná semínka jsou známá a unikátní tím, že mají ideální poměr esenciálních omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Kromě toho jsou ale skvělým zdrojem železa, zinku, hořčíku, fosforu nebo kyseliny listové. Pokud jde o vitamíny, obsahují hlavně ty ze skupiny B. Proteiny obsažené v semínku jsou tzv. bioaktivní – to znamená, že je naše tělo nepoužívá jen jako stavební látku, ale vyrábí z nich i nezbytné látky pro imunitu a udržení tělesné rovnováhy, bez kterých by nemohlo fungovat.

V konopných semínkách naopak nenajdeš THC ani CBD. Nemusíš tak mít strach z jakýchkoli nežádoucích účinků. Konopná semínka do svého jídelníčku může zařadit kdokoli – včetně dětí nebo seniorů.

 

Pozitivní vliv na zdraví celého těla

Když si konopná semínka oblíbíš, tělo ti brzy poděkuje. S čím vším dokážou pomoci? Zdravé tuky Omega 3 a 6 a další látky v nich obsažené mají:

  • blahodárné účinky na srdce a celý kardiovaskulární systém.
  • Pomáhají snižovat krevní tlak a zlepšovat imunitu.
  • Přispívají k lepšímu trávení a zdravé střevní mikroflóře.
  • Bojují v těle proti zánětům a příznivě působí na kvalitu pokožky.
  • Ženám můžou ulevit od nepříjemného premenstruačního syndromu.

 

Víc energie i snadnější hubnutí

Konopná semínka slouží jako perfektní zdroj energie, navíc v těle působí dlouhodobě. Vystačíš si proto bez kofeinu nebo nadbytku cukru a na únavu můžeš zapomenout.

Množství zdravých tuků, lehce stravitelných bílkovin a zejména vysoký obsah vlákniny, které konopná semínka obsahují, navíc pomáhají zvýšit pocit sytosti a potlačit hlad. Když je zařadíš do jídelníčku, třeba uděláš první krok k úspěšnému shození pár kilogramů.

 

Konopná semínka v produktech JJ68

Protože pro naše zákazníky chceme jen to nejlepší, používáme proteinový prášek z konopných semínek do všech proteinových nápojů JJ68. Jejich benefity si tak užiješ a přitom se nemusíš o nic starat. Stačí si podle návodu připravit lahodný proteinový shake.

konopné_semínko_banner

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz