Jak si doma připravit prvotřídní smoothie

AdobeStock_119096259

Smoothie už dávno není jen módní výstřelek. Dneska patří mezi důležité součásti vyváženého jídelníčku. Je to skvělý způsob, jak se rychle zasytit, dostat do těla pořádnou dávku vitamínů a ještě si parádně pochutnat. Pokud zatím nemáš přípravu smoothie v malíku, jsi tu správně. S našimi tipy už budeš vědět, jak na to.

Proč do jídelníčku smoothie zařadit?

  • Je to doslova vitamínová bomba. Záleží jen na tobě, jak si ho poskládáš – pokud víš, že potřebuješ některý vitamín doplnit, prostě podle toho zvol ingredience.
  • Ovoce a zelenina ve smoothie ti dodá spoustu vlákniny, takže se můžeš rozloučit s problematickým trávením.
  • Spotřebuješ do něj třeba i trošku přezrálé ovoce, na které už jinak nemáš chuť. Často jsou to třeba banány, které už zhnědly a potřebují rychle zpracovat.
  • Můžeš si ho vzít kamkoli s sebou – do práce, do kina nebo na trénink. Když si ho připravíš doma, ušetříš navíc spoustu peněz. Co si budeme povídat, kupovaná smoothie nejsou právě nejlevnější sranda.
  • Hodí se k snídani, obědu i večeři. Stačí přizpůsobit jednotlivé složky a vyřešíš s ním jakékoli jídlo dne.

Co ve smoothie nesmí chybět

Ovoce a zelenina

Bez toho to nepůjde. Vyber si druhy, které máš nejradši a prostě je tam přidej. Skvěle se hodí třeba banány, jahody, mango, ananas nebo avokádo. Výborný je ale i meloun, řepa nebo špenát. Čím pestřejší kombinace, tím víc vitamínů a minerálů bude tvoje smoothie obsahovat. Dej si ale pozor na to, že některé druhy jsou poměrně výrazné a můžou přebít chuť těch ostatních – to je častý problém třeba banánu.

Tekutiny

Přidej do smoothie vodu, mléko nebo rostlinný nápoj. Pokud chceš trochu větší exotiku, sáhni klidně po kokosové vodě, která je plná živin.

Proteiny

Aby tě smoothie zasytilo na ještě delší dobu a dodalo ti i dostatek bílkovin, nezapomeň do něj přimíchat i zdroj proteinů. Může to být třeba bílý jogurt nebo oříškové máslo – ať už arašídové, mandlové, nebo kešu. Perfektní přísadou jsou i proteinové prášky.

Tip: Vyber si u nás kakaový, rakytníkový nebo borůvkový konopný protein a dodej svému smoothie další rozměr.

Jak smoothie zabalit s sebou na cestu

Dej si pozor na to, že smoothie má tendenci časem oddělovat pevnou a tekutou složku. Vezmi si ho proto s sebou v našem stylovém shakeru JJ68, ať ho můžeš kdykoli protřepat. Ingredience se zase krásně spojí a smoothie bude chutnat jako právě připravené.

Tip: Když u nás na e-shopu nakoupíš aspoň za 2 000 Kč, shaker ti do krabice přibalíme zdarma. Vejde se do něj až 600 ml a najdeš na něm i podpis Jaromíra Jágra. Vybrat si můžeš z modré a červené varianty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz