Tipy na odpolední svačinu s granolou

JJ68_boxstudio-0135

Tipy na odpolední svačinu s granolou

Určitě tě taky občas dožene odpolední únava. Energie, kterou ti dodal oběd, je pryč a tělo ji potřebuje zase rychle doplnit. Jen tak zvládneš zbytek pracovního dne nebo podvečerní trénink. Sáhni proto po svačině, která tě zdravě nakopne a ještě tě zasytí až do večeře. Skvělou volbou je třeba granola – hned ti vysvětlíme proč.

Granola v boji proti odpolední únavě

Usínáš za počítačem, těžko se soustředíš a snažíš se to zachránit kafem nebo čokoládovou tyčinkou? Tyhle nezdravé pochutiny ti možná na chvíli pomůžou, ale dlouhodobě tělu zrovna moc nedají. Navíc ti vystřelí hladinu cukru v krvi do závratné výše – ale jen na krátkou dobu. Za hodinku tak budeš mít zase hlad a nepříjemné pocity.

Když místo toho sáhneš po granole, svačina ti dodá energii na dlouhé hodiny, zajistí ti vyrovnanou hladinu cukru v krvi a tvé tělo si z ní vezme všechny potřebné živiny. Díky vysokému obsahu vlákniny se bude energie uvolňovat pomalu a nepřepadne tě hned vlčí hlad. 

Granola tělu navíc dodá i důležité minerály, jako jsou třeba železo, hořčík a zinek. Co se týká vitamínů, počítat můžeš vždy s vitamíny B1 a E. A podle ovoce, ořechů, kokosu a dalších složek, které v ní můžou být, pak samozřejmě obsahuje vitamínů daleko víc.

Granola JJ68 ve třech příchutích

U nás najdeš hned tři oblíbené druhy granoly. Každá je trochu jiná, ale všechny jsou v BIO kvalitě a s konopnými semínky. Použité suroviny mají čistě rostlinný původ, takže si na granole můžou bez obav smlsnout i vegetariáni a vegani. A abychom nezapomněli, je taky 100% bezlepková.

Tipy na rychlé a zdravé svačiny s granolou

Jogurt s granolou a ovocem

Do misky nalij svůj oblíbený bílý jogurt a na něj nasyp porci granoly. Přidej kousky ovoce – třeba jahody, banány, borůvky nebo klidně jablko. A svačina plná bílkovin i vitamínů je na světě.

Proteinové kuličky s granolou

Smíchej granolu s ořechovým máslem a proteinovým práškem. Směs v misce dobře propoj a vytvaruj z ní malé kuličky. Dej je na pár hodin do lednice, dokud dobře neztuhnou.

Smoothie s granolou

Do mixéru vhoď nakrájený banán, ovesné mléko a lžíci granoly. Pokud máš radši sladší smoothie, přidej klidně i lžičku medu nebo javorového sirupu. Pak vše promixuj a dopřej si svačinu plnou energie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz