TIP: Ovesná kaše JJ68

DSC_2776

Ovesná kaše s kakaovým konopným proteinem

Dochází ti nápady na zdravou snídani, na kterou se budeš celou noc těšit? Vyzkoušej naši ovesnou kaši s trochou čokolády, oříšků a kakaovým konopným proteinem. Připravíš si ji během několika minut den dopředu. Ráno už ji jen vyndáš z lednice a dozdobíš podle chuti.

Kaši si můžeš dát nejen jako vydatnou snídani, ale klidně ji zařaď i jako zdravou svačinu, která ti dodá potřebnou energii. A díky čokoládě si ji zamilují jak děti, tak dospělí.

Ovesná kaše pro zdraví i mládí

Odborníci řadí oves mezi nejlepší obiloviny pro naše tělo. Ovesné vločky obsahují spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny. Kromě toho jsou skvělým zdrojem antioxidantů. Co v nich naopak nenajdeš, je lepek.

Ovesné vločky do jídelníčku určitě zařaď, pokud chceš upravit svou hmotnost. Díky vláknině zaženou hlad na dlouhou dobu a navíc pomáhají udržovat nižší hladinu cukru v krvi.

Proč do ovesné kaše přidávat protein

Asi ti nemusíme vysvětlovat, jak důležité místo mají v našem jídelníčku bílkoviny. Bez nich nás neustále honí mlsná a svaly nepracují, jak by měly. S kakaovým konopným proteinem JJ68 BE WELL takové starosti ale můžeš pustit z hlavy.

Díky konopným semínkům ti navíc pomůže regulovat vysoký tlak a celkově zlepšit kondici kardiovaskulárního systému. Napomáhá taky správnému trávení a pečuje o střeva. Ne nadarmo se konopná semínka řadí mezi superpotraviny.

TIP: Podívej se i na další benefity konopných semínek. 

Ovesná kaše s kakaovým proteinem JJ68

Suroviny

  • 1 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 120 ml mléka (může být ovesné) + trochu na čokoládu
  • 3 kousky čokolády
  • 1 lžíce kakaového proteinu JJ68 BE WELL
  • půlka banánu
  • mix ořechů

Postup

V uzavíratelné nádobě smícháme 120 ml mléka, 1 lžíci chia semínek a 3 lžíce ovesných vloček. Promícháme, nádobu uzavřeme a necháme přes noc – aspoň 12 hodin – v lednici.

Ráno si rozpustíme 2 kousky čokolády. Další kousek rozehřáté čokolády naředíme trochou mléka a přidáme lžící kakaového proteinu JJ68. Obě čokoládové směsi smícháme dohromady a rozetřeme na připravenou ovesnou kaši. Ozdobíme nakrájeným banánem a ořechy podle chuti.

TIP: Inspiruj se taky naším receptem na bezlepkovou bábovku s kakaovým proteinem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz