Silná imunita díky správným vitamínům

Silná imunita díky správným vitamínům

Dobrá imunita je pro každého sportovce základ, který se nevyplatí podceňovat. Když budeš každý druhý týden bojovat s nějakou nemocí, asi toho moc nenatrénuješ. Imunitu můžeš posílit různými způsoby – kvalitním spánkem, pobytem na slunci nebo dostatečným pohybem. Obrovský vliv má ale hlavně vyvážená strava s dostatkem vitamínů.

Jak poznáš, že máš oslabenou imunitu?

Jasným a nepřehlédnutelným ukazatelem oslabené imunity jsou stále se vracející rýmy, kašle nebo nachlazení. Každá nemoc tvé tělo poznamená a imunitu trošku nalomí. Oslabená imunita ale může vypadat i jinak.

Toto jsou časté indicie:

  • Velká únava, která tě nechce opustit
  • Problémy se spánkem – ať už s usínáním, nebo s nočním probouzením
  • Malá chuť k jídlu, nebo dokonce nechutenství
  • Ekzémy a vyrážky, které se ti na těle objevují
  • Opakované afty a opary
  • Špatně se hojící modřiny nebo drobné ranky
  • Podrážděné trávení s průjmy nebo zácpami

Jaké vitamíny a minerály ti posílí imunitu?

Mezi důležité látky, které by ti v těle neměly chybět, patří vitamín C, vitamín B a hořčík:

  • Vitamín C je stálicí mezi bojovníky proti nachlazení a různým nemocem. Když hledáš něco na podporu imunity, pravděpodobně ti v hlavě vyskočí mezi prvními. Najdeš ho hlavně v ovoci, jako jsou citrusy, jahody nebo rakytník. Nemusíš se bát toho, že by tvé tělo mělo vitamínu C moc. Vezme si, co potřebuje, a přebytek bez problémů vyloučí v moč
  • Vitamín B6 pomáhá udržovat nervy v dobré kondici a má vliv i na tvorbu červených krvinek. Dobře fungující imunita se tak bez něj neobejde. Obsahují ho hlavně játra, vepřové maso nebo ryby. Dobrým zdrojem jsou taky banány, avokádo, rýže a fazole.
  • Hořčík nejen pomáhá zlepšit imunitu, ale bojuje i s únavou. A to jak fyzickou, třeba po náročném tréninku, tak psychickou. Když cítíš dlouhodobější stres, hořčík je minerál, který ti pomůže se s ním vypořádat. Skrývá se v mandlích, banánech, avokádu, hořké čokoládě nebo špenátu.

Jak tělu dodáš potřebné vitamíny?

Hořčík ani vitamíny C a B6 si naše tělo neumí samo vyrobit. Pro fungování organismu jsou ale nepostradatelné, musíme mu je proto dodat zvenčí. To znamená dbát nejen na vyvážený jídelníček, ale ideálně sáhnout i po účinných doplňcích stravy. Jedině tak máš jistotu, že tělu dopřáváš opravdu všechno, co potřebuje.

Doplňky stravy JJ68

V JJ68 pracujeme na tom, abychom ti nabídli výrobky, které ti pomůžou vést zdravý život. Proto u nás najdeš i prvotřídní doplňky stravy:

JJ68 BE WELL Liposomální VITAMÍN C 

Vitamín C v liposomální formě, která se dobře vstřebává. Tělo si z něj tak vezme přes 90 % vitamínu, běžně je to přitom maximálně 20 %. Jednoduše si dej 1 kapsli denně a máš vystaráno.

JJ68 BE WELL Chelátový HOŘČÍK + VITAMÍN B6 

Hořčík je v našich kapslích v chelátové formě, která se v těle vstřebává daleko lépe než jiné. Vitamín B6 navíc jeho vstřebávání ještě podporuje, takže je to dokonalé kombo. Každý den spolkni 2 kapsle, zapij je sklenicí vody a víš, že pro svou imunitu děláš maximum.

Jak vidíš, posílit imunitu může být úplně jednoduché. A čím dřív se o ni začneš starat, tím dřív se ti odmění. Tak s chutí do toho!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz