Granola s konopnými semínky jako skvělý základ dne

Zdravý jídelníček a granola. Jde to dohromady? No jasně! Když nemluvíme o takové, která je plná cukru a přepálených tuků, je granola skvělý základ snídaně. Obzvlášť pokud ji doplníš třeba kvalitním jogurtem nebo čerstvým ovocem. Ty si pochutnáš a tělu dodáš všechno, co pro správné fungování potřebuje.

Proč si k snídani dopřát granolu

Granola představuje bohatý a chutný zdroj vlákniny. To znamená, že tě na dlouhou dobu zasytí a navíc ti pomůže k normálním trávicím pochodům.

Kromě toho ale obsahuje i velké množství minerálů. Za zmínku stojí hlavně železo, hořčík nebo zinek. Pokud jde o vitamíny, najdeš v granole především B1 a E. Další druhy vitamínů jí pak dodávají například ořechy, kokos nebo ovoce.

Co tvému tělu tyto látky dají:

  • Železo má blahodárný vliv na červené krvinky, konkrétně na jejich tvorbu.
  • Hořčík ti pomůže předcházet křečím při větší tělesné zátěži.
  • Zinek v těle pracuje na posílení imunity.
  • Vitamín B1 pomáhá udržet normální funkci srdce a nervů.
  • Vitamín E působí jako antioxidant a elixír mládí.

Jak poznat kvalitní granolu

  1. Složení granoly

Složení granoly je ten nejdůležitější ukazatel kvality. Ty, které obsahují samý cukr, nech rovnou v obchodě. Místo toho si vyber takovou, které dodávají chuť přírodní sladidla – například rýžový sirup nebo kokosový cukr.

Vedle cukru se ale zajímej také o obsah tuků, to bývá další problematický bod. Ideálně zvol granolu s obsahem kokosového oleje. Ten tělu dodá nasycené mastné kyseliny, které jsou lépe stravitelné. Sportovcům navíc pomáhají zvyšovat vytrvalost.

  1. Vzhled a chuť granoly

Jakmile si přečteš etiketu, podívej se i na to, jak daná granola vypadá. Měla by obsahovat velké křupavé kousky, které tě budou už od pohledu lákat. Nechceš mít přece na talíři nevzhlednou drť, u které ani nepoznáš, co vlastně jíš.

Navíc asi chceš, aby granola dobře chutnala. Mrkni se proto, kolik je v ní ovoce, oříšků, semínek, kokosu a dalších surovin.

Granola JJ68 – bio kvalita plná chuti

Na složení, vzhled i chuť u nás velmi dbáme. Připravili jsme pro tebe proto 3 různé druhy granoly – všechny striktně v BIO kvalitě z těch nejlepších surovin, jaké si dokážeš představit. Včetně konopných semínek, které ji posouvají ještě o úroveň výš.

Aby si granolu JJ68 mohli dopřát vegetariáni i vegani, neobsahuje žádné živočišné produkty. Vše je čistě rostlinného původu. Navíc ji vyrábíme z bezlepkových surovin, takže si ji bez obav vychutnají i ti, které trápí celiakie.

Druhy granoly JJ68:

S čím si granolu připravit

Vychutnej si granolu tak, jak ji máš nejraději. Třeba s jogurtem a čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem. Nebo jednu porci jednoduše zalij mlékem, případně rostlinným nápojem. Pokud dáváš přednost výrazné ovocné chuti nebo ti mléčné výrobky nedělají dobře, granola skvěle chutná i s ovocnou šťávou.

Chceš si do granoly ještě něco přidat, ale nevíš co? Kromě ovoce se do ní hodí i jakýkoli druh ořechů nebo ořechového másla. Chybu ale rozhodně neuděláš, když si k ní přisypeš třeba chia semínka. Pokaždé tak bude chutnat jinak, ale vždycky zaručeně skvěle.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz